AequoBono?

Ex aequo et bono betekent Redelijkheid en Billijkheid in het Latijn.
Ex aequo et bono is gebaseerd op het idee dat een rechtssysteem is bedoeld om volledig te zijn en maakt het mogelijk om beslissingen te kunnen nemen op basis van rechtvaardigheid in situaties waar wetten vaag, tegenstrijdig of zelfs onbestaand zijn.

Aequo heeft als letterlijke betekenis: Gelijkheid
Bono betekent letterlijk vertaald: Goed

AequoBono is natuurlijk een speels afgeleide maar neemt het grondbeginsel van ex aequo et bono zeer serieus door te streven naar rechtvaardige oplossingen waarin alle partijen zich goed kunnen vinden.

AequoBono wilt problemen oplossen en u zorgen uit handen nemen. Onder diensten op deze website vindt u enkele specialisaties waarbinnen ik u goed van dienst kan zijn.

 

Wat u moet weten over AequoBono:
AequoBono is Joris Terstappen en andersom.

AequoBono biedt zowel particulieren als bedrijven verschillende diensten aan waarbij bemiddeling conform ex aequo et bono naar een solide lange termijn oplossing en vrije aandacht centraal staan.

Als u bent verwikkeld in een conflict of dat juist wilt voorkomen of wanneer een bepaalde case juist extra aandacht geniet en u bent bereid tot een geschikte oplossing voor alle partijen te komen, dan kunt u gebruik maken van de diensten van AequoBono.

Belangrijk om te weten is dat AequoBono maatwerk wil leveren en de meeste voldoening wordt behaald wanneer er oplossingen worden gevonden waar beide partijen zich uitstekend in kunnen vinden en die voor hen beide het maximaal resultaat opleveren.

AequoBono is zowel door beide partijen gezamenlijk (mediation) als door een der partijen in te schakelen (overige diensten). Alle diensten worden aangeboden vanuit het principe ex aequo et bono.

Joris voelt zich thuis als spin in het web en omdat er nauw wordt samenwerkt met verschillende professionals op verschillende aangeboden diensten, is er altijd voldoende waarborg om u vanuit AequoBono voldoende van dienst te kunnen zijn.

Het hart achter AequoBono:
Hoe hij iets mag doen is voor Joris belangrijker dan wat hij doet of voor wie hij het mag doen.  Ondanks hij als zelfstandige werkt, werkt hij niet graag alleen. Het kunnen sparren om fris te blijven, feedback krijgen om niet vast te lopen en op iemand kunnen terugvallen op het moment dat zijn tijd en energie elders harder nodig zijn is voor hem van essentieel belang. In alle aangeboden diensten werkt hij daarom nauw samen met professionals op betreffend gebied. Omdat hij er niet alleen voor staat, staat u dat ook niet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joris over zichzelf:
In mijn werkcarrière – als o.a. schuldhulpverlener, geregistreerd Mediator bij het Nederlands Mediation Instituut (NMI) en later bij de Raad van Mediators, Woonconsulent en Adviseur VvE voor een woningcorporatie – heb ik zeer geregeld een bemiddelende rol gehad en omdat ik verbindend ben ingesteld voel ik me snel thuis in een zeker spanningsveld tussen partijen en/of rechtssystemen.

Ik probeer vooral te doen wat ik leuk vind en omdat ik veel leuk vind bied ik ook veel aan. Soms is dit veel maar belangrijker is dat het mij scherp houd.

Ik weet dat ik vrij eigenwijs kan zijn, toch komt het woord “ik” zelden in mijn doelen voor.

Ik heb pas een goed gevoel zodra ik weet dat ik iemand echt goed van dienst ben geweest.

Vanuit de gedachte dat
ik nooit alleen werk, maar samen met u,
durf ik te zeggen dat WIJ er voor u zijn!

Joris is ADR gecertificeerd mediator, coach en arbiter

Van 2003 tot 2009: geregistreerd mediator bij het Nederlands Mediation Instituut (NMI).
Met ingang van 2013: ADR gecertificeerd mediator bij de Raad van Mediators (RvM).

Als Avatar® Master gelicentieerd bij Star’s Edge international