Vastgoedzorg

Of het nu om koop, huur, verhuur of verkoop gaat, vaak is er sprake van twijfel, onzekerheid of zelfs stress. Ik help u heel graag uw zorgen uit handen te nemen. Soms door zaken gedeeltelijk of geheel van u over te nemen en soms door als neutrale gesprekspartner met u te sparren waardoor u een meer weloverwogen keuze kunt maken.

In de geest van AequoBono ben ik u omtrent vastgoed graag van dienst op de volgende gebieden:

.

Algemeen

In het vinden van een creatieve en strategische oplossing voor een specifiek probleem ligt mijn kracht.

Ik ben geen bouwkundig ingenieur, makelaar taxateur of hypotheekadviseur, maar kan u wel helpen  helderheid te creëren zodat u een weloverwogen keuze kunt maken bij een door u te nemen besluit op het gebied van wonen, (ver)kopen en (ver)huren.

Ik doe dit door breed in te steken, alles mee te wegen en vervolgens te filteren.

Mijn werkwijze is meer sociaal, methodisch en ethisch van aard maar de technische en financiële haalbaarheid zijn natuurlijk belangrijke kaders die niet worden vergeten. Afhankelijk van uw vraag kan een bouwkundig rapport of hypotheekadvies ondersteunend zijn.

VvE taken en advies

Als u als groot eigenaar afstand doet van slechts een gedeelte, bijvoorbeeld 1 van de 40 appartementen, heeft dat altijd consequenties voor de gehele bedrijfsvoering. Omdat het appartementsrecht niet goed samen gaat met het huurrecht leidt dat soms tot lastige situaties. Naast het bijtend recht spelen er vaak nog tegenstrijdige belangen van eigenaren, huurders en verhuurders.

Ik kan u van advies voorzien, maar ik kan ook taken, zoals het behartigen van uw belangen in vergaderingen of het opstarten van een VvE, van u overnemen.

Verhuur

Ik kan u helpen de juiste mensen de juiste woning te verhuren en hun woongenot en te waarborgen op zodanige wijze dat u daarbij zelf ontlast wordt.

Verder is AequoBono goed bekend met de aspecten van zowel de sociale woningverhuur als met die van de geliberaliseerde woningverhuur. Beide markten vragen om een geheel eigen aanpak.

Verkoop

U kunt ook de gehele verkoop aan AequoBono overlaten. Om een optimale verkoopstrategie te waarborgen werkt AequoBono samen met erkende makelaars en taxateurs uit de regio. Doorgaans bespaart u via AequoBono in de verkoopkosten.

Woningbeheer

U kunt uw woning op verschillende manieren laten beheren. AequoBono biedt het volgende aan:

a. sociaal beheer
b. financieel beheer
c. technisch beheer
d. commercieel beheer

Als u contact opneemt kunnen we afstemmen wat het beste bij u past.

Betalingsproblematiek

Heeft u een betalingsachterstand of heeft u een of meerder huurders met betalingsachterstand?
AequoBono kan daarin goed bemiddelen.
Bij een uitgebreid woningbeheerpakket is dit reeds inbegrepen.

Overlastbemiddeling

Ervaart u of uw huurder overlast? AequoBono kan u daarbij helpen.
Bij een uitgebreid woningbeheerpakket is dit reeds inbegrepen.

Meer informatie?

Klik hier
Klik hier